Αν αγαπάτε τη σοκολάτα, τότε ένα κέικ σοκολάτας είναι σίγουρα μια γλυκιά απόλαυση που αξίζει να δοκιμάσετε!
Αυτή η συνταγή αρκεί για έναν κέικ σοκολάτας, αλλά αν θέλετε να φτιάξετε περισσότερα, μπορείτε να διπλασιάσετε τις ποσότητες των υλικών. Απολαύστε την μοναδική και υπέροχη συνταγή για κέικ με σοκολάτα!
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κούπα ζάχαρη
- 1/2 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κούπα γάλα
- 1/2 κούπα σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
Οδηγίες:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αλευρώνετε ένα ταψί κέικ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ μαζί.
- Σε μια μεγάλη μπολ, χτυπάτε τη ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο.
- Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα και χτυπάτε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε το μείγμα αλευριού στο μείγμα με το βούτυρο, εναλλάξ με το γάλα. Ανακατεύετε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
- Προσθέτετε τη σοκολάτα και ανακατεύετε
- Χύνετε το μείγμα στο αλευρωμένο ταψί και ομαλοποιείτε την επιφάνεια.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ελέγξετε ότι είναι ψημένο εισάγοντας ένα ξυλάκι στο κέντρο και βλέποντας αν βγαίνει καθαρό.
- Αφαιρείτε το κέικ από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για μερικά λεπτά πριν το κόψετε και σερβίρετε.